Annie's Cottage
4 King Street
Springbok 8240
South Africa
Tel/Fax +27 (0)27 7121451
Cell 083 4541252
annie@springbokinfo.com
Namaqualand flora en fauna
bat-eared foxNamqualand is beroemd omwille van zijn prachtige wilde bloemen en de ongelooflijke variëteiten vetplanten, die men aantreft in de Goegab Reserve op 15 km van Springbok of verder in het Zuiden in de Skilpad Wild Flower Reserve. Het nieuwe Namaqualand Nationale Park nabij Kamieskroon beschermt de plaatselijke flora (meer dan 3000 variëteiten) en zeldzame dieren zoals de vleermuis-orenvos.

Reizen in Namaqualand
Ons land biedt veel fascinerende reisroutes om uit te kiezen. Je zou de oude Koperroute kunnen kiezen, die dateert uit de 17de eeuw en het pad volgt van Simon van der Stel, toen die koper zocht in het hinterland. Je kan meegenieten van de kleurvolle geschiedenis van dorpjes en nederzettingen die diepgeworteld zitten in de mijntraditie. Alexander Baai is daar een voorbeeld van, waar tijdens de Diamant Rebellie in 1928 schattenzoekers bereid waren te sterven in een vreemd land. Of wat van een stap-of fietsroute in de Kammiesbergen. In 'Annies Cottage' geven we je graag advies over hoe je in Namaqualand een overgetelijke ervaring kunt opdoen.
Namaqualand - Zuid-Afrika's edelsteen in de Noordelijke Kaap
Namaqualand is het gebied waar de wilde woestijnbloemen op hun best zijn. In het Zuiden grenst het aan het kleine dorpje Garies, in het Oosten aan de droge omgeving van Pofadder, in het Noorden aan de Oranjerivier, de grens tussen Namibië en Zuid- Afrika. In het Westen strekt Namaqualand zich uit tot aan de wilde kustlijn van de Atlantische Oceaan.

De pioniers van Namaqualand
De inboorlingen van Namaqualand waren de Bosjesmannen (San). Zij waren nomadenjagers en verzamelaars. Na hen kwamen de Nama (Hottentotten), nomaden en herders. Deze oorspronkelijke inwoners leefden met de seizoenen mee. De belofte van regen na een lange periode van droogte was een reden tot feestvieren die enkel kon overtroffen worden door de regen zelf. Dit was ook het geval bij de blanke ontdekkingsreizigers die in 1680 voor het eerst de Olifantsrivier in Clanwilliam overstaken op zoek naar koper, en de trekkers die met hun veestapel, schapen en geiten naar het Noorden trokken tot in Namaqualand, gedreven door de goud-en koperkoorts.

Webdesign and hosting by
Southern Domain
Cape Town